Vandaag bouwen aan het Aalst van morgen

Nieuws > Okapi verhuist naar Tragel

NIEUWS AG STADSONTWIKKELING AALST

Okapi verhuist naar Tragel

01 05 2014
Okapi verhuist naar Tragel

Okapi Aalstar verhuist naar nieuwe zaal op Tragel. Het nieuws werd ook bevestigd aan TV Oost.

Okapi Aalstar heeft dus zicht op een nieuwe zaal. Deze namiddag besliste het schepencollege dat er een multifunctioneel complex met regionale uitstraling komt op de site Tragel. Hierin is er ruimte voor grotere culturele podiumvoorstellingen en concerten maar ook indoorsport infrastructuur, een mogelijke beursoppervlakte en 15.000 vierkante meter handelszone waarbij rekening werd gehouden met een voldoende aanbod parkeergelegenheid. Het dossier zal nu worden besproken met de leden van de gemeenteraad die eveneens hun goedkeuring moeten geven.


De plannen voor die ontwikkeling van de Tragelsite werden eerder al bekendgemaakt maar met deze beslissing wordt een nieuwe stap gezet voor de realisatie van een project dat al jaren aansleept.

De belangrijkste beslissing is die om basketclub Okapi Aalstar een nieuwe locatie te bezorgen. Voor een uitbreiding van het Forum moeten namelijk ook nog bestemmingswijzigingen worden beslist.

“Je moet hier nuchter in denken, we kunnen wel verbouwen op de huidige locatie aan de Albrechtlaan maar dat blijft dan een ouder gebouw met nog tal van gebreken maar vooral niet conform de FIBA normen waar de club toch moet aan voldoen. Deze beslissing is vooral voor de club belangrijk en werd ook in overleg en op hun vraag genomen. Die mensen weten nu waar ze aan toe zijn”, zegt burgemeester Christoph D’Haese.

Maar het multifunctioneel complex is voor de stad meer dan basketbal.

“De Tragelsite kan ook cultureel worden gebruikt. En er is extra parking voorzien, die kan worden gebruikt zowel bij manifestaties, sportwedstrijden als bijvoorbeeld beurzen”, voegt schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt er aan toe. “Met de diensten en met de mensen van het AGSA is hier veel werk geleverd. We zien nu het resultaat”.

Voor de realisatie kan nu ook eindelijk een correcte datum worden gezet, eerst is er de sloop van de nog bestaande gebouwen, nadien moeten een aantal, vervuilde percelen worden gesaneerd. Maar ook hier werden al de nodige opdrachten gegeven via het AGSA.

“De eerste steen voor de bouw van het hele complex moet kunnen gelegd worden in 2018”, aldus nog Christoph D’Haese.

Okapi Aalstar had vorige week nog een alarmerende brief gestuurd aan het schepencollege. Hierin werd gezegd dat de club niet langer beschikt over de nodige accommodatie om de werking op hetzelfde niveau te houden, de zaal is verouderd en de capaciteit is ontoereikend. Okapi Aalstar is dan ook vragende partij voor een verhuis naar de Tragelsite.


terug naar nieuwsoverzicht

NIEUWS

Overeenkomst Siesegem

25 04 2018
bekijk

Voorlopig onteigeningsbesluit Siezegemkouter

08 01 2018
bekijk

Verkoop stadswoning

09 11 2017
bekijk

Openbare verkoop stadspatrimonium

28 03 2017
bekijk

AGSA start bouw vierde Prikkelwoning

11 03 2015
bekijk

Realisatie Administratief Centrum (+perstekst)

14 01 2016
bekijk

Tragelsite Aalst opgestart

09 03 2015
bekijk

Plan-MER - Herontwikkeling Tragelsite - Kennisgevingsnota

17 12 2014
bekijk

Nieuwe Aalsterse hoofdbibliotheek

05 06 2014
bekijk

Bibliotheek in gebouw Gerechtelijke Politie

06 04 2014
bekijk

Okapi verhuist naar Tragel

01 05 2014
bekijk